Reading:
Een Digital Twin van je Organisatie (DTO): wat is het eigenlijk?

Image

Een Digital Twin van je Organisatie (DTO): wat is het eigenlijk?

13 december 2023

Er zijn verschillende soorten digital twins, maar in deze blog gaan we het hebben over een Digital Twin van je Organisatie (DTO). Een DTO is een digitale replica van je bedrijf die de structuur en processen tot in het kleinste detail weerspiegelt. De DTO wordt op basis van operationele processen en andere data gecreëerd. Het is eigenlijk een soort digitale directiekamer die een waarheidsgetrouw beeld van je organisatie laat zien. In deze blog duiken we wat dieper in een DTO en vertellen we wat het jouw organisatie kan opleveren.

Het navigatiesysteem van je organisatie: waar wil je naartoe?

Je kunt een Digital Twin van je Organisatie ook wel zien als het navigatiesysteem van je organisatie. Het is een middel dat je dagelijks inzet om je organisatie naar de gewenste situatie te leiden. Wat is nu je bestemming? En waar wil je met je organisatie naartoe? Deze route leggen we af middels de volgende stappen:

Map: De map is de routekaart. Waar wil je met de organisatie naartoe? Wat wil je bereiken en hoe wil je op de ideale bestemming komen? Met onze Digital Twin software leggen we vast wat de strategie is, wie de stakeholders zijn, welke resultaten je wilt bereiken en hoe de producten, diensten en processen in elkaar grijpen. Op deze manier creëren we een strategiekaart voor je organisatie.

Monitor: Door constant te monitoren, houd je de reis in de gaten. Rijd je bijvoorbeeld niet te hard en is er nog voldoende benzine? Je monitort op deze manier hoe je organisatie presteert, reageert op veranderingen en hoe ver je van je bestemming af bent.

Manage: Via manage grijp je in als er bijvoorbeeld een incident plaatsvindt. Via de monitor zie je wat er gebeurt en middels ‘manage’ neem je besluiten en kom je in actie, zodat je op de route blijft naar ideale situatie. Je krijgt bijvoorbeeld een rood signaal als er verbeteracties nodig zijn en groen licht als je op de goede route zit.

Creëer de ideale route met Process Mining

Een Digital Twin van je Organisatie is dus een weerspiegeling van hoe de bedrijfsprocessen in elkaar grijpen en wat de interactie is op een ander deel van de organisatie. Enerzijds een weerspiegeling van de situatie zoals die nu is en anderzijds een weerspiegeling van de ideale situatie: waar wil je naartoe? Dit inzicht creëren we met Process Mining. Via Process Mining brengen we je huidige en ideale situatie in kaart. Hiervoor duiken we in jouw bedrijfsmodel en processen, en we gaan samen om tafel om jouw ideale wereld in kaart te brengen. Op deze manier krijg je inzicht in hoe de route nu loopt en hoe de ideale route eruitziet. Als je dat weet, dan kun je weloverwogen besluiten nemen. Je weet namelijk waar je heen wilt en je hebt inzicht in de obstakels die in de weg staan om daar te komen.

Voorspelbare resultaten: wat is de impact van een keuze?

In de Digital Twin van je Organisatie liggen dus alle processen vast en Process Mining komt met verbetervoorstellen, zodat je bij je bestemming kunt komen. Met een Digital Twin van je organisatie word je ook in staat gesteld om de impact van verandering binnen de organisatie te voorspellen. Process Mining heeft bijvoorbeeld inzichtelijk gemaakt dat een handmatig proces verbeterd moet worden. Wanneer je vervolgens een geautomatiseerd proces introduceert, dan kun je met een Digital Twin of an Organization voorspellen wat de impact van dit proces is. Een DTO reageert op veranderingen en laat zien of het nieuwe proces, of wellicht een nieuwe dienst, een positieve uitwerking op je processen heeft. Je kunt dus direct bijsturen en waar nodig voor een andere oplossing kiezen. Je beschermt jezelf op deze manier tegen het maken van verkeerde keuzes.

Digital Twin resultaten: jaarlijks € 580.000,- besparen

Onze Digital Twin methode heeft bij veel organisaties tot mooie resultaten geleid. Eén van onze klanten heeft bijvoorbeeld € 580.000,- bespaard door een effectievere planning toe te passen. En bij een andere klant nam onder andere de productiviteit met 22% toe. De Digital Twin methode heeft zichzelf keer op keer bewezen en onze consultants staan klaar om dit soort resultaten ook binnen jouw organisatie te realiseren.

Wil je meer weten over hoe we de Digital Twin methode toepassen? Lees dan eens onze blog: Een Digital Twin in 4 eenvoudige stappen. Of neem vrijblijvend contact op. We laten je graag zien welke resultaten je binnen jouw organisatie kunt bereiken.0 Comments

Geef een reactie

Related Stories

Arrow-up