Why your organization may need a Digital Twin Now

In dit ebook geven we je meer dan 15 redenen waarom jouw organisatie een Digital Twin nodig zou kunnen hebben. Download het ebook en ontdek of jouw organisatie toe is aan een DTO.

Volgens Thomas Kaiser, SAP Senior Vice President van IoT “Digital Twins worden een bedrijfsnoodzaak, ze omspannen de volledige levenscyclus van een asset of proces en vormen de basis voor verbonden producten en diensten. Een bedrijf dat hier niet op inspeelt, zal achterblijven.”

the executive perspective (1)

In dit ebook

Why you may need a Digital Twin now

Why you may need a Digital Twin

Meer over
Digital Twins

Wat is een Digital Twin?

Een Digital Twin kan worden gedefinieerd als een softwarematige representatie van een fysiek systeem, proces of bedrijfsmiddelen, ontworpen voor de optimalisatie van organisatorische processen door middel van real-time analytics. Met andere woorden, een digital twin is het virtuele model van een fysiek product, proces of dienst.

Een DTO is in essentie een gestructureerd model dat al jouw bedrijfsgegevens samenbrengt, op één enkel dashboard. Zodra de digital twin van jouw organisatie is gemaakt, zie je direct de operationele knelpunten, de processen die stagneren, en eventuele dubbele of inefficiënte services. Bovendien helpt een DTO je bij het monitoren, controleren en continu optimaliseren van je organisatie.

Vaak gestelde vragen

Dat hangt af van de schaal waarmee je wilt beginnen. Wij raden aan om klein te beginnen, bijvoorbeeld met één afdeling of een bepaald proces dat je wilt verbeteren. Daarna kun je ervoor kiezen om het op grotere schaal toe te passen. Wij leveren doorgaans een proof of value op in 12-16 weken.

Je kunt ervoor kiezen om een Digital Twin buiten je huidige IT-landschap te implementeren. Zodra duidelijk is waar de knelpunten en blinde vlekken in de processen en data zitten, kan het naadloos worden ingepast in je huidige IT-architectuur. We maken gebruik van bestaande data- en rapportagesystemen, zoals BI, datawarehouses en data lakes. Dit betekent dat je bij de implementatie van een Digital Twin niet vanaf nul hoeft te beginnen.

Begin met jouw digitale transformatie

Arrow-up