Krijg inzicht in je financiële operatie

Met de middelen van vandaag is er eigenlijk geen reden meer om te vertrouwen op oude data, tools of duizenden spreadsheets. Process Mining helpt financiële afdelingen om processen te optimaliseren in de hele breedte.

De financiële afdeling speelt een sleutelrol in de groei en gezondheid van een organisatie. Veel stakeholders vertrouwen op het financiële team om het verleden te verklaren, de toekomst te voorspellen en inzicht te geven in de bedrijfsplanning. 

Kortom, er wordt veel verwacht van de CFO en het financiële team, maar toch ontbreekt het hen vaak nog aan de nodige tools, data en inzicht om hun eigen afdeling en bedrijf met succes te leiden. 

Verbeter werkkapitaal en liquiditeit

Werkkapitaal is het geld dat je nodig hebt om aan je financiële verplichtingen te voldoen. Het is de smeerolie die de zakelijke machine lopend houdt.

Het optimaliseren van het werkkapitaal en de cash-to-cash cyclus is niet alleen de verantwoordelijkheid van de CFO en de financiële staf.  Afdelingen zoals operations, productontwikkeling en logistiek hebben ook invloed op de stroom van werkkapitaal door de organisatie heen.  

Met Process Mining krijgt niet alleen de financiële afdeling inzicht hoe het werkkapitaal kan worden verbeterd, maar wordt ook duidelijk hoe de betalingsstromen bedrijfsbreed kunnen worden geoptimaliseerd.

Automatiseer en verhoog productiviteit

Hoe langer het duurt om rapporten, overzichten en andere financiële informatie op te stellen, hoe minder waardevol de informatie wordt. Daarnaast zorgt een lange doorlooptijd er ook voor dat de productiviteit in het gedring komt.

Doordat Process Mining elke stap van je financieel proces inzichtelijk maakt, zie je gelijk waar en waardoor vertragingen ontstaan die de productiviteit belemmeren.

Zo weet je hoe en waar je medewerkers kunt ontlasten met het automatiseren van repetitieve taken. Ook kun je actief monitoren of de genomen stappen resulteren in minder dubbel werk en een lagere foutenlast.

Beheer Risico en Compliance

Zakendoen brengt altijd een risico met zich mee, maar veel risico’s kunnen tot een aanvaardbaar niveau worden gemanaged.

Wat belangrijk is, is dat je beschikt over systemen en controleactiviteiten om risico’s in je processen, beleid en procedures vroegtijdig op te sporen en de naleving ervan te waarborgen.

Process Mining helpt je om automatisch risicogebieden te identificeren en acties te initiëren om deze te corrigeren voordat ze een echt probleem worden.

Krijg snel de juiste rapporten en inzicht

Meer dan ooit is het hebben van actuele en accurate bedrijfsinformatie essentieel voor de besluitvorming.

Jouw doel is om relevante gegevens te hebben die betrouwbaar en transparant zijn en die je kunnen helpen bij het nemen van belangrijke financiële beslissingen.

Process Mining helpt je bij het verhogen van je rapportagesnelheid, nauwkeurigheid en besluitvorming met behulp van real-time dashboards door automatisch belangrijke gegevens te verzamelen.

De voordelen van Process Mining voor finance

Genoeg redenen om vandaag nog te beginnen met Process Mining

Up-right

Werk Kapitaal

Timer

Productiviteit

Shield-check

Risicobeheer

Chart-bar#1

Rapportage

Ebook

The fundamentals of finance process optimizations

In een snel veranderende bedrijfsomgeving, vol marktverstoringen en technologische innovaties, wordt de taak van een financieel directeur steeds complexer in een toch al dynamische wereld. Proces Mining kan helpen bij het opbouwen van operationele veerkracht in financiële processen en ervoor zorgen dat de organisatie beter voorbereid is om potentiële toekomstige storingen te overwinnen.

Plan een demo en zie Process Mining in actie

Arrow-up