Visualiseer hoe je processen werkelijk presteren

De wereld verandert razendsnel. Het is daarom belangrijk om processen voortdurend te monitoren en te verbeteren. Process Mining kan je helpen door inefficiënties en knelpunten uit de organisatie te halen.

Wat is Process Mining?

Process mining signaleert en dicht de kloof tussen de fictieve en de werkelijke processtroom in een organisatie door data uit informatiesystemen te halen. Process mining helpt bij het controleren, analyseren en verbeteren van bestaande bedrijfsprocessen door een antwoord te geven op compliance- en prestatiegerelateerde vragen.

De meest dwingende reden om process mining te overwegen is dat inefficiënties in processen verantwoordelijk zijn voor 25% van de inkomstenlekkage. Process mining helpt om onnodige handelingen uit workflows te verwijderen en processen te optimaliseren.

Ongeacht of je de financiële afdeling, de productieafdeling of de klantenservice activiteiten wilt optimaliseren, process mining biedt voordelen voor de hele organisatie.

Hoe werkt Process Mining?

Process mining kan op drie verschillende en opeenvolgende manieren worden gebruikt: process discovery, process conformity en process enhancement.

Discover

Analyseer en visualiseer al je bedrijfsprocessen

Conform

Ontvang op feiten gebaseerde inzichten uit eventlogs om nauwkeurige diagnoses te stellen van je bedrijfsprocessen

Enhance

Maak betere beslissingen door je processen continu te monitoren en neem concrete acties om de productiviteit van de dagelijkse werkzaamheden te verhogen.

Wat zijn de voordelen
van Process Mining?

Vermindert verspilling van resources

Door processen visueel in kaart te brengen, helpt process mining verspilling te identificeren, processen te vereenvoudigen en afwijkingen te voorkomen.

Basis voor taak- en procesautomatisering

Process mining helpt bij het vinden van kansen om processen te automatiseren.

Bevordert de naleving van processen

Door gebruik te maken van de data die is vastgelegd in de eventlogs kunnen processtappen worden opgespoord die niet compliant zijn.

Problemen worden snel ontdekt

Process mining maakt interviews overbodig en haalt de nodige informatie uit bestaande IT-systemen.

Achterhaalt de oorzaken van knelpunten

Process mining maakt het mogelijk de oorzaken van fouten, vertragingen, inefficiënties, enz. te ontdekken.

Bekijk hoe je ideale situatie zich verhoudt tot de werkelijkheid

In theorie zouden bedrijfsprocessen de dagelijkse gang van zaken moeten weerspiegelen. Maar vaak is dat niet het geval. In de echte wereld is er een enorme mismatch tussen de tekentafel en de dagelijkse praktijk. Dit leidt tot inefficiëntie, ontevredenheid bij klanten en werknemers en heeft uiteindelijk een negatieve invloed op je bedrijfsresultaat.

Gebruik Process Mining om problemen op te sporen.

Process Mining laat je zien hoe je bedrijfsprocessen daadwerkelijk verlopen en niet hoe ze zouden moeten verlopen.

  • Optimaliseer processen op basis van live data uit je systemen.
  • Simuleer procesveranderingen, bekijk ” what-if ” scenario’s en maak forecasts.
  • Creëer één bron van waarheid voor de hele organisatie om inefficiënte processen op te sporen en te verhelpen.

Optimaliseer je processen om tot je ideale situatie te komen.

Gebruik KPI’s om te zien hoe je end-to-end processen presteren. filter op basis van jouw interesses en verantwoordelijkheid, of dat nu kosten per factuur, doorlooptijden of net promoter score zijn. Zie wat werkt en wat niet – en hoe je kunt blijven optimaliseren. Je kunt gemakkelijk door al je processen navigeren en de gewenste situatie vergelijken met de werkelijkheid om de nodige veranderingen aan te brengen. 

Ebook

The fundamentals of Process Mining

Overbrug de kloof tussen de tekentafel en de dagelijkse praktijk en gebruik Process Mining om je bottom line te verbeteren

Vaak gestelde vragen

Concentreer op use cases die een meetbare waarde opleveren: Om de ROI aan te tonen, moet je Process Mining inzetten in processen waarbij waarde van belang en goed zichtbaar is. Gebruik Process Mining bijvoorbeeld ter ondersteuning van activiteiten met betrekking tot klantinteracties om de klantervaring te verkennen en te verbeteren; meet het effect op klantretentie om de impact van Process Mining aan te tonen.

Bedenk welke alternatieven er voor de data zijn: Indien een activiteit geen applicaties omvat, kan een eenvoudig webformulier worden gecreëerd dat basisgegevens vastlegt en voorziet in een automatische tijdstempel. Process mining kan worden gestart op beperkte, direct beschikbare datasets, waarbij de behoefte aan aanvullende gegevens in een volgende iteratie wordt vastgesteld.

Focus op het trainen van een kerngroep van proceseigenaren: Deep Value kan helpen om het team van proceseigenaren op gang te helpen door training, kennis en ondersteuning te bieden.

Plan een demo en zie Process Mining in actie

Arrow-up